SILKETRYKK OG BLADGULL

Silketrykk eller serigrafi er en grafisk trykkemetode for bilder der trykkfargen blir overført til underlaget gjennom en stram finmasket duk der motivet er avtegnet med lakk som en sjablong eller stensil med åpne og tette partier. Silketrykk gir jevne, kraftige fargeflater og egner seg til tekstil, keramikk, glass, metall, plast og de fleste underlag i tillegg til papir.

Fordelen med silketrykk at man kan som nevnt trykke på stort sett alle materialer.

Silketrykk er fortsatt ofte den rimeligste og beste trykkmetode ved en rekke typer jobber i store opplag og dette en trykkteknikk som vi har mange års erfaring med.

Bladgull har vært i bruk siden antikken, og blir framstilt av legeringer med høyt gullinnhold. Det kan bli hamret ut til en ekstremt tynn folie, ned mot om lag 100 – 1000 atomlag tynt.

Tynne løv av ekte gull til gyldenlær, dekorering, restaurering og forgylling. Underlaget påføres først en gullgrunn. Bladene løftes opp og legges på underlaget med en gulleggerpensel og gir et fantastisk fint resultat.

Her på Eidskrem Reklame er vi svært opptatt av å bevare de gamle tradisjonelle trykkteknikkene, og selv om utviklingen har gått mer og mer over til digital trykk, utfører vi fortsatt oppdrag og prosjekter innen silketrykk og bladgull, og vi er svært glade for å kunne beholde disse gamle trykkteknikkene som våre produksjonsmetoder.

Silketrykk og bladgull har svært lang holdbarhet, og det aller meste innen silketrykk tåler også utendørs bruk.

Til våre silketrykk kunder leverer vi alt fra t-skjorter og klistermerker til visittkort og kunstplakater. Til og med et marsipanlokk til en bursdagskake har vi gjennomført med silketrykk og konditorfarger!